Meci istoric: Bogdan Dinu și Jarell Miller se luptă pentru titlul mondial WBA pe 17 noiembrie 2018

EXCLUSIV | Boxerul român Bogdan Dinu se va lupta pentru titlul mondial WBA la ”categoria-categoriilor”. Şansă uriaşă, bursă pe măsură pentru pugilistul buzoian
 
 
Boxerul român Bogdan Dinu (32 de ani / 18-0, 14KO) trebuia să boxeze sâmbătă seara la Sofia, cu englezul Tom Little, într-un meci de palmares, dar şi-a anulat intempestiv lupta din Bulgaria pentru că a primit o ofertă de nerefuzat: un meci pentru titlul mondial WBA la categoria grea, pe 17 noiembrie.
 
Bogdan Dinu poate deveni primul boxer român deţinător al titlului mondial la categoria grea. Buzoianul aflat sub contract cu Sorin Florea (King Promotion) se va bate pe 17 noiembrie la Atlantic City (New Jersey / SUA) cu americanul Jarrell Miller, în joc urmând să se afle centura de campion mondial WBA. Deţinătorul de drept al titlului, Manuel Charr, a fost deposedat de centură din cauza unui test antidoping pozitiv, astfel că World Boxing Association (WBA) a dictat un meci între challengerul obligatoriu, Fres Oquendo, şi Jarrell Miller, meciul fiind stabilit pentru  17 noiembrie, la Atlantic City. În ciuda unei burse de 500.000 de dolari, Oquendo a preferat să refuze lupta, pe motiv că nu avea suficient timp de pregătire.
 
În aceste condiţii, cu un lobby puternic a intrat în cărţi românul Bogdan Dinu, care se afla oricum în pregătire pentru un meci programat pe 27 octombrie. ”Este o şansă uriaşă pentru noi. Ni s-a dat acest meci datorită galelor pe care le-am organizat. România este bine văzută în WBA”, spune managerul Sorin Florea. ”Este extraordinar ca un român să boxeze pentru cea mai importantă centură. Mergem în SUA pentru a produce un şoc în boxul profesionist mondial. Câştigăm centura şi apoi ne pregătim pentru un meci cu supercampionul Anthony Joshua. Acest meci nu putea avea loc fără aportul partenerului meu Gregg Cohen”, a mai punctat Sorin Florea.
Jarrell Miller are 30 de ani şi este un fost kickboxer care a făcut carieră şi în boxul profesionist mondial. Supranumit ”Big Baby”, Miller este recunoscut ca un boxer agresiv, care îşi pune adversarii sub presiune permanent. El are 23 de meciuri disputate, cu 22 de victorii (19 KO) şi un singur egal. În ultimul meci, pe 6 octombrie, Miller l-a distrus pe polonezul Thomasz Adamek (KO Tehnic rundul 2).
 
Dacă se păstrează reţeta financiară anunţată de ESPN, Bogdan Dinu ar urma să boxeze pentru o bursă record pentru cariera lui, în speţă 500.000 de dolari. Din aceşti bani, boxerul ar urma să rămână cu mai puţin de jumătate, pentru că restul sunt taxe şi plata staffului său tehnic.
 
Bogdan Dinu pleacă vineri seara spre SUA, pentru a participa la conferinţa de presă în care se va anunţa meciul dintre el şi Miller.
 
sursa: prosport.ro
photo: Ed Mulholland

 


GALERIE


Meci istoric: Bogdan Dinu și Jarell Miller se luptă pentru titlul mondial WBA pe 17 noiembrie 2018
Meci istoric: Bogdan Dinu și Jarell Miller se luptă pentru titlul mondial WBA pe 17 noiembrie 2018


Stiri


Zodiac Sală Jocuri

Zodiac îți răsplătește fidelitatea

Folosind terminalul de la intrare puteți vedea punctele acumulate. In funcţie de numarul de puncte acumulate puteţi alege unul dintre premiile expuse în sala de joc. Urmați pașii pentru a selcţiona premiul dorit.

Cariere

Oamenii care formează echipa Zodiac sunt foarte importanți pentru reușitele companiei. Respectul reciproc și tratamentul demn stau la baza relațiilor interumane în cadrul companiei Zodiac și sunt cel mai important factor pentru a asigura satisfacția și eficiența întregii echipe.

Joc Responsabil

Crezi că ai o problemă? Apelează gratuit numărul de telefon 0800 800 099, de luni până vineri, în intervalul 10:00–18:00. Un specialist îți va răspunde și te va ajuta!